Spenatpaj med fårost
En ljuvligt god paj med medelhavssmak.
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 70 min
Portioner
port
Ingredienser
Pajskal
  • 1,5 dl durramjöl
  • 1,5 dl majsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 dl laktosfri mjölk
Fyllning
  • 250 g färsk spenat
  • vitlöksolja
  • olivolja
  • 12 soltorkade tomater (tex ica, fontanas)
  • 0,5 kruka basilika
  • 150 g fårost där innehåll av laktos är max 1g/100g
  • 3 ägg
  • 3 dl laktosfri mjölk
  • 1,5 dl riven hård ost
  • salt och peppar
Tillagningstid 70 min
Portioner
port
Ingredienser
Pajskal
  • 1,5 dl durramjöl
  • 1,5 dl majsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 dl laktosfri mjölk
Fyllning
  • 250 g färsk spenat
  • vitlöksolja
  • olivolja
  • 12 soltorkade tomater (tex ica, fontanas)
  • 0,5 kruka basilika
  • 150 g fårost där innehåll av laktos är max 1g/100g
  • 3 ägg
  • 3 dl laktosfri mjölk
  • 1,5 dl riven hård ost
  • salt och peppar
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till pajskalet och tryck ut i en pajform. Nagga lite lätt med en gaffel. Förgrädda skalet i ugnen i 10-15 minuter.
  2. Fräs spenaten lite snabbt i en panna med olivolja och vitlöksolja, fördela sedan i pajskalet. Skär eller klipp tomaterna i små bitar, hacka basilikan, smula fårosten och fördela allt över spenaten.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk och riven ost, salta och peppra, häll i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
  4. Servera med en god sallad.