Köttfärslimpa med mozzarella och parmaskinka
Tillagningstid | 60 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
Köttfärslimpa
- 3 msk Glutenfritt ströbröd
- 1 dl laktosfri mjölk
- 1 ägg
- 1 msk basilika torkad
- 1 kg köttfärs
- 6 soltorkade tomater (tex fontana orginal, zeta)
- 5 skivor parmaskinka
- 1 mozzarella där innehåll av laktos är 1g/100g
- 0,5 kruka basilika
- salt och peppar
Potatis
- 1 kg små potatisar
- olivolja
- Flingsalt
- 4 salladslökar gröna delen
- ruccola
Ingredienser
Köttfärslimpa
Potatis
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda ströbröd och mjölk i en bunke, låt svälla i några minuter. Tillsätt ägg, salt, peppar och den torkade basilikan, blanda om. Lägg i köttfärsen i bunken och blanda till en jämn smet.
- Lägg ut ett ark bakplåtspapper på plant underlag och tryck ut köttfärsblandningen till en fyrkantig platta på ca 30x30 cm.
- Klipp tomaterna i strimlor och fördela över färsen. Lägg ut parmaskinkan så att de täcker färsplattan. Dela mozzarellan i mindre bitar och riv basilikabladen i mindre strimlor. Strö ost och basilika över parmaskinkan. Peppra lite extra.
- Rulla till en tajt rulle med hjälp av pappret, nyp till ändarna så att fyllningen inte rinner ut. Lägg rullen med skarven ner i en limpform eller ugnsform och ställ formen på en ugnsplåt.
- Skrubba potatisen om det behövs, vänd dem i olivolja och flingsalt, lägg dem på plåten runt om limpformen. Baka köttfärslimpa och potatis i ca 35 minuter. Vänd runt potatisen någon gång. Blanda med finhackad salladslök och ruccola vid servering.
- TIPS Ta vara på skyn från köttfärslimpan och häll den i en kastrull. Vispa ner en 1 msk maizena och slå på 2 dl laktosfri grädde. Låt koka upp under omrörning och smaka av med en skvätt rödvin och lite kalvfond.