Risotto med pumpa
Tillagningstid | 50 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
Risotto
- 6 dl vatten
- 2-3 msk grönsaksfond Bong
- 2 salladslökar finhackad (gröna delen)
- 2 msk olivolja
- 12 färska salviablad finhackad
- 170 g arborioris risotto
- 250 g hokkaido pumpa tärnad
- salt och nymalen svartpeppar
Topping
- 12-16 färska salviablad
- 2 msk solrosolja
- Parmesan
Ingredienser
Risotto
Topping
|
Instruktioner
- Koka upp vattnet tillsammans med grönsaksfonden, håll sedan på låg värme. Svetta salladslöken i oljan tills den är mjuk men inte brynt, i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt hackad salvia och sjud i någon minut.
- Tillsätt riset och blanda väl under några sekunder, så att hela kornen täcks med olja, häll sedan i en tredjedel av buljongen och låt sakta sjuda upp. Sjud tills nästan all vätska absorberats. Tillsätt pumpa, salt, peppar och lite mer buljong och fortsätt att sjuda försiktigt tills vätskan absorberats.
- Häll därefter på lite mer buljong, lite i taget, tills pumpan är mjuk och riset al dente. Du kanske inte behöver all buljong, men strukturen bör vara lös och krämig.
- När risotton är nästan klar, värm solrosolja i en liten kastrull och stek snabbt salviablad tills dom är krispiga - det tar bara några sekunder.
- Servera risotton med dom krispiga salviabladen på toppen och riv över rikligt med parmesan.