Singapore Style Noodles
Tillagningstid | 30 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 2 msk jordnötsolja
- 2 msk ingefära riven
- 1 röd chili finhackad
- 2 tsk gurkmeja mald
- 100 g bacon finstrimlad
- 1 röd paprika strimlad
- 1 morot tunna strimlor
- 1 näve böngroddar
- 300 g kokt kycklingbröst strimlad
- 4 port risnudlar
- 0,5 tsk chiliflakes
- 4 msk soja
- 4 msk ostronsås
- 2 msk risvinsvinäger
- 2-3 ägg lättvispade
- sesamolja
- rostade sesamfrön
Ingredienser
|
Instruktioner
- Hetta upp en wok eller en stekpanna och tillsätt jordnötsolja.
- Fräs ingefära, chili och gurkmeja i några sekunder. Tillsätt bacon och fräs i 15-20 sekunder. Lägg i paprika, morötter, böngroddar och kokt kyckling. Stek ca 1 minut.
- Koka risnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Lägg nudlarna i wokpannan och rör om. Krydda med chiliflakes, sojasås, ostronsås och risvinsvinäger. Rör om ordentligt.
- Häll ner de uppvispade äggen i woken och rör försiktigt i 1 minut, eller tills äggen är genomstekta.
- Toppa med en skvätt sesamolja och rostade sesamfrön.