Kyckling med Indisk touch
Tillagningstid | 40 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 4 port basmatiris
- 2 dl laktosfri turkisk/grekisk yoghurt
- 0,5 kruka mynta
- 0,5 kruka koriander
- 0,5 krm spiskummin mald
- 0,5 tsk citronsaft
- salt och svartpeppar
- 1 pkt papadums Santa Maria
- rapsolja
- 3-4 kycklingfiléer
- 1 tsk garam masala Santa Maria
- olivolja
- 200 g haricots verts
- smör
Ingredienser
|
Instruktioner
- Koka riset enligt anvisning på paketet.
- Häll upp yoghurt i en skål. Finhacka mynta och koriander, rör ner i yoghurten. Tillsätt spiskummin, citronsaft, salt och peppar, rör om och smaka av. Låt vila i kyl tills servering.
- Tillaga papadumps enligt anvisning, finns olika alternativ, men fritering i en djup stekpanna med en vegetabilisk olja (raps) är att rekommendera.
- Strimla kycklingen i mindre bitar. Fräs garam masala i en stekpanna med lite olivolja. Tillsätt kycklingen och tillaga tills den fått färg. Smörstek haricots verts lite snabbt.
- Servera kycklingen med basmatiris, haricots verts, sås och papadumps.