Kycklinglasagne
Tillagningstid | 60 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
Lasagne
- 500 g kycklingbröstfilé
- 3 salladslökar gröna delen
- olivolja
- vitlöksolja
- 400 g krossade tomater
- 2 dl gröna oliver hackade
- salt och peppar
- glutenfria lasagneplattor
- 250 g halloumi där innehållet av laktos är max 1g/100g
Bechamelsås
- 20 g smör
- 2 msk glutenfri mjölmix
- 7 dl laktosfri mjölk
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar
- 0,5 tsk riven muskotnöt
Ingredienser
Lasagne
Bechamelsås
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Strimla kycklingen och finhacka salladslöken. Bryn kyckling och salldslök i olivolja och vitlöksolja, ca 2-3 minuter. Tillsätt krossade tomater och oliver. Salta, peppra och låt koka ca 10 minuter.
- Smält smör i en kastrull och dra den åt sidan. Vispa i mjölet, häll på lite mjölk och vispa till en jämn konsistens. Ställ kastrullen på plattan igen och tillsätt resten av mjölken och kryddorna. Vispa hela tiden och var försiktig med värmen. Koka tills såsen tjocknat, cirka 10 minuter. Riv halloumin grovt på ett rivjärn.
- Varva fyllningen med bechamelsås och lasagneplattor i en ugnsfast form, 25 x 30 cm. Spara ca 2 deciliter bechamelsås till det översta lagret och toppa med riven halloumi.
- Gratinera i ugnen ca 20 minuter. Servera med t ex rivna morötter.