Fläskytterfilé med potatis i skysås
Tillagningstid | 60 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 800 g potatis
- 1 tsk senapsfrö
- 1 tsk fänkålsfrö
- 2 krm grovmalen svartpeppar
- 1 tsk Flingsalt
- 600 g fläskytterfilé
- smör
- 2 salladslökar gröna delen
- 3 msk smör
- 2,5 dl vatten
- 1 msk kalvfond Bong
- 1 krm vitpeppar
- 2 krm timjan
- 1 tsk soja
- 1 broccoli endast buketterna
- 0,5 citron saften
Ingredienser
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
- Mortla senapsfrö och fänkålsfrö. Strö ut de mortlade kryddorna samt peppar och salt på en skärbräda. Rulla köttet i kryddorna och bryn det sedan runtom i smör. Lägg köttet i en ugnsfast form och laga i ugnen ca 25 min, eller tills innertemperaturen når 70 grader.
- Finhacka salladslöken. Smält smör i stekpannan där du brynt köttet och fräs salladslöken hastigt på medelvärme. Tillsätt vatten, fond, peppar, timjan och soja. Låt koka upp och lägg ner kokt, tärnad potatis.
- Dela broccolin i buketter och förväll snabbt i kokande vatten. Lägg i en skål och pressa över citronsaft.
- Servera med köttet med potatis, sås och broccoli.