Kyckling Arrabiata
Tillagningstid | 45 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
- olivolja
- salt och peppar
- 8 kycklinglårfiléer varje filé skuren i fyra bitar
- 500 g mjölig potatis skalad och tärnad
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk paprikapulver
- 2 msk rödvinsvinäger
- 1 dl sherry medeltorr
- 1 msk vitlöksolja
- 3 dl vatten
- 2 msk kycklingfond Bong
- 3 salladslökar finhackade (gröna delen)
- färsk persilja
Ingredienser
|
Instruktioner
- Värm olivolja i en djup stekpanna på medelvärme. Salta och peppra kycklingen och lägg i grytan. Bryn kycklingen runt om ca 4 minuter. Lyft ur kycklingen ur pannan och ställ åt sidan.
- Tillsätt potatis, senap och tomatpuré i pannan och fräs ca 1 minut. Rör ner paprika, vinäger, sherry, vitlöksolja, vatten och fond. Koka upp och låt koka ca 2 minuter.
- Lägg i kycklingen i grytan, täck över och låt sjuda i 10 minuter. Tillsätt salladslök, rör om väl och sjud utan lock i ytterligare 8 minuter, eller tills såsen är lagom tjock och potatis och kyckling är genomstekt.
- Strö över färsk finhackad persilja vid servering.