Färsgryta med rostade rotfrukter
Tillagningstid | 50 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
Rostade rotfrukter
- 300 g potatis
- 300 g morötter
- 200 g palsternacka
- olivolja
- salt och peppar
Färsgryta
- 2 salladslökar gröna delen
- olivolja
- vitlöksolja
- 600 g nötfärs eller blandfärs
- 3 krm hela kumminfrön
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk ramslök
- 1 burk krossade tomater á 400 g
- 2 dl vatten
- salt och peppar
- 1 röd paprika
Ingredienser
Rostade rotfrukter
Färsgryta
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Skölj, skala och klyfta potatis, morötter och palsternacka. Lägg på en plåt, ringla över lite olivolja, salta och peppra. Rosta i ugnen ca 30 minuter.
- Finhacka salladslöken, fräs den i olivolja och vitlöksolja tillsammans med färs, mortlad kummin, paprikapulver och ramslök. Häll i krossade tomater och vatten. Låt puttra ca 10 minuter, salta och peppra. Dela paprikan och kärna ur. Skär i bitar och rör ner i grytan.
- Servera grytan med ugnsrostade rotfrukter.