Pepparrotsquorn
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 800 g potatis
  • 3 dl vatten
  • 2 msk grönsaksfond Bong
  • 0,5 msk maizena
  • 4 kryddpepparkorn
  • 3 morötter
  • 3 msk pepparrot riven
  • salt och peppar
  • 1,5 påse quornfiléer eller bitar à 300g
  • 1 msk rapsolja
  • 1,5 dl laktosfri matlagningsgrädde
  • 3,5 msk hackad persilja
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 800 g potatis
  • 3 dl vatten
  • 2 msk grönsaksfond Bong
  • 0,5 msk maizena
  • 4 kryddpepparkorn
  • 3 morötter
  • 3 msk pepparrot riven
  • salt och peppar
  • 1,5 påse quornfiléer eller bitar à 300g
  • 1 msk rapsolja
  • 1,5 dl laktosfri matlagningsgrädde
  • 3,5 msk hackad persilja
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Koka potatisen och låt den vila i kastrullen med en bit hushållspapper under locket.
  2. Blanda vatten, fond, maizena och pepparkorn i en kastrull. Skala och skiva morötterna. Skär 1/4 av morötterna i skivor och lägg ner i kastrullen. Låt sjuda 5-10 minuter, rör om försiktigt då och då. Tillsätt riven pepparrot, salt och svartpeppar. Lägg ner de frysta quornfiléerna eller bitarna i såsen, rör om försiktigt och sjud sakta under lock 10 minuter.
  3. Hyvla under tiden resten av morötterna på längden med t ex osthyvel och fräs dem i olja i några minuter tills de blir mjuka men ändå har spänst kvar. Salta och peppra.
  4. Häll grädden i pepparrotssåsen och värm upp igen. Smaka av med pepparrot och strö över hackad persilja.
  5. Servera med varma morötter och kokt potatis.