Indisk kyckling med morotschutney
Tillagningstid | 30 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 200 g morötter
- 1 salladslök gröna delen
- 1-2 msk ingefära riven
- 0,5 tsk vitlöksolja
- smör
- 0,5 dl äppelcidervinäger
- 0,5 dl socker
- 0,5 apelsin skalet
- 4 port basmatiris
- 600 g minutfilé av kyckling
- smör
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk sambal oelek
- 2 msk tomatpuré
- 2 dl vatten
- 3 msk chilisås Garant
- 0,5 gurka
Ingredienser
|
Instruktioner
- Skala och riv morötterna och ingefäran grovt. Finhacka salladslöken. Stek morötter, salladslök och ingefära i vitlöksolja och lite smör i en kastrull i några minuter. Rör i vinäger, socker och apelsinskal. Sjud på svag värme ca 15 min.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Strimla kycklingen. Smält smör i en stekpanna och stek kycklingen tillsammans med spiskummin, gurkmeja, sambal oelek och tomatpuré, tills den är genomstekt. Rör i vatten och chilisås. Sjud ca 5 minuter.
- Strimla gurkan fint med en potatisskalare.
- Servera kycklingen med ris. Toppa med gurka och chutney i en skål på sidan.