Spagetti med scampi
Tillagningstid | 30 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 4 port glutenfri spagetti
- olivolja
- 1 tsk vitlöksolja
- 0,5-1 röd chili
- 2 salladslökar gröna delen
- 400 g rå scampi finns skalade på påse i frysdisken
- 6 st soltorkade tomater finhackade
- 1 dl vitt vin
- 1 citron skal och juice
- salt och peppar
- 70 g ruccola
Ingredienser
|
Instruktioner
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Värm olivolja och vitlöksolja i en rymlig stekpanna. Tillsätt finhackad chili och salladslök. Fräs den råa scampin 1-2 minuter. Lyft upp scampin och lägg åt sidan.
- Häll ner det vita vinet i stekpannan och tillsätt soltorkade tomater. Låt sjuda ett par minuter. Smaka av med citron, salt och peppar.
- Lägg i scampin i tomatsåsen i samma stund som spagettin kokat klart. Blanda ner rucolan. Häll av spagettin i ett durkslag och blanda den med tomatsåsen och scampin. Servera direkt med en klyfta citron.