Fläskkotletter med strimlade grönsaker
Nötkött
Nötkött
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 45 min
Portioner
port
Ingredienser
Grönsaker
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 1 purjolök gröna delen
  • smör
Sås
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 1 msk ox- eller kalvfond Bong
  • 2 dl laktosfri matlagningsyoghurt
Fläsk
  • 1,5 msk siktat dinkelmjöl
  • 1 msk paprikapulver
  • salt och peppar
  • 4 fläskkotletter
Tillbehör
  • kokt potatis
  • crème fraiche
  • saltgurka
Tillagningstid 45 min
Portioner
port
Ingredienser
Grönsaker
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 1 purjolök gröna delen
  • smör
Sås
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 1 msk ox- eller kalvfond Bong
  • 2 dl laktosfri matlagningsyoghurt
Fläsk
  • 1,5 msk siktat dinkelmjöl
  • 1 msk paprikapulver
  • salt och peppar
  • 4 fläskkotletter
Tillbehör
  • kokt potatis
  • crème fraiche
  • saltgurka
Nötkött
Nötkött
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Skölj, skala och strimla grönsakerna. Fräs dom i lite smör i en panna.
  2. Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull och koka upp. Smaka av såsen.
  3. Blanda mjöl och paprikapulver. Salta och peppra kotletterna och vänd dom i mjölblandningen. Hetta upp en ugnsfast stekpanna med lock och stek kotletterna gyllenbruna ca 6-7 min.
  4. Ringla över såsen och fördela grönsakerna över kotletterna. Sätt in pannan med locket på i ugnen och låt kotletterna gå färdigt i ca 12-15 minuter.
  5. Servera med kokt potatis, en rejäl klick crème fraiche och saltgurka.