Fläskkotletter med strimlade grönsaker
Tillagningstid | 45 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
Grönsaker
- 1 morot
- 1 palsternacka
- 1 purjolök gröna delen
- smör
Sås
- 1 msk tomatpuré
- 2 dl vatten
- 1 msk ox- eller kalvfond Bong
- 2 dl laktosfri matlagningsyoghurt
Fläsk
- 1,5 msk siktat dinkelmjöl
- 1 msk paprikapulver
- salt och peppar
- 4 fläskkotletter
Tillbehör
- kokt potatis
- crème fraiche
- saltgurka
Ingredienser
Grönsaker
Sås
Fläsk
Tillbehör
|
Instruktioner
- Skölj, skala och strimla grönsakerna. Fräs dom i lite smör i en panna.
- Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull och koka upp. Smaka av såsen.
- Blanda mjöl och paprikapulver. Salta och peppra kotletterna och vänd dom i mjölblandningen. Hetta upp en ugnsfast stekpanna med lock och stek kotletterna gyllenbruna ca 6-7 min.
- Ringla över såsen och fördela grönsakerna över kotletterna. Sätt in pannan med locket på i ugnen och låt kotletterna gå färdigt i ca 12-15 minuter.
- Servera med kokt potatis, en rejäl klick crème fraiche och saltgurka.