Tofubowl med chili
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
Tofu
- 1 msk misopasta
- 1 msk risvinäger
- 1 msk chilisås utanl lök
- 1 tsk mirin eller sirap
- 1 tsk sesamolja
- 200 g naturell tofu
Ris
- 4 dl kokt ris gärna svart eller rött
- 1 tsk matchapulver
- 1 msk risvinäger
- 1 msk ingefära finriven
- 1 msk rapsolja
- 1 tsk Flingsalt
Topping
- 250 g edamamebönor
- 0,5 st skivad gurka
- 200 g rödkål
- 8 st rädisor
- 0,5 kruka färsk mynta
- 1-2 tsk sesamfrön
- 1 st lime klyftad
Ingredienser
Tofu
Ris
Topping
|
Instruktioner
- Lägg misopasta, 1 msk risvinäger, chilisås, mirin och sesamolja i en skål. Mosa mison med en gaffel och blanda ordentligt tills marinaden är jämn och krämig.
- Skär tofun i tärningar och lägg i marinaden. Täck med plast och låt stå i kylen mellan 30 till 60 minuter.
- Lägg undertiden alla ingredienser till riset i en skål och blanda väl. Ställ åt sidan.
- Montera dina bowls genom att lägga en skopa ris i fyra djupa tallrikar. Lägg sedan på bönor, gurka, rödkål och rädisor i en liten ring. Toppa med marinerad tofu, myntablad, sesamfrön och en limeklyfta.