Min mormors paradkaka, som väcker barn- domsminnen. Saftig och god med crunch av valnötter. Egentligen ska brunprickiga bananer användas, men det går lika bra med dem som är gula och mer FODMAP-vänliga.
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
kaka
Ingredienser
smör till formen
Glutenfritt ströbröd
100gsmör
2bananer
100gvalnötter
2ägg
2dlströsocker
4msklaktosfri grädde
2 1/2dlglutenfri fin mjölmix
1/2tskbikarbonat
2tskbakpulver
1tskvaniljsocker
1/2tsksalt
Portioner
kaka
Ingredienser
smör till formen
Glutenfritt ströbröd
100gsmör
2bananer
100gvalnötter
2ägg
2dlströsocker
4msklaktosfri grädde
2 1/2dlglutenfri fin mjölmix
1/2tskbikarbonat
2tskbakpulver
1tskvaniljsocker
1/2tsksalt
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en avlång bakform. Smält smöret. Mosa bananerna och hacka valnötterna grovt. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt bananer, smör, grädde och de torra ingredienserna. Blanda ordentligt. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter.
Låt kakan svalna i formen ca 5 minuter innan den stjälps upp.
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida och kan låta tredje part sköta annonser och optimera vår marknadskommunikation. De använder cookies för att mäta annonsernas effektivitet och göra annonsinnehåll mer personligt.