Vegetarisk moussaka
Tillagningstid | 45 minuter |
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 600 g potatis fast
- olja
- Flingsalt
- 3 st salladslökar gröna delen
- 16 droppar vitlöksolja kan uteslutas
- 2 st aubergine
- 190 g linser konserverade
- 500 g krossade tomater
- 2 msk grönsaksfond
- vatten för spädning ev
- 2 msk ajvar
- 1 tsk socker
- 1 dl matlagningsgrädde laktosfri
- 1 tsk timjan
- 2 krm peppar
- 1 krm kanel
- 1-2 dl riven parmesanost
Ingredienser
|
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader. Skala och skiva potatisen relativt tunt. Blanda med lite olja och salt, lägg i ugnsform och ställ in i ugnen ca 20 minuter.
- Skär auberginerna i bitar. Hacka salladlöken och fräs i olja tills aubergine och lök fått lite färg. Skölj linserna. Tillsätt resten av ingredienserna i såsen och låt koka ihop 5–10 minuter. Om du tycker att såsen är för torr kan du späda med lite mer vatten. Smaka av med salt.
- Ta ut formen med potatis och häll över såsen. Toppa med riven ost. Ställ in ugnen igen cirka 10–15 minuter.
- Servera moussakan med t ex riven morot eller vitkål.