Allt i ett-gryta
Votes: 3
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 2 tim
Portioner
port
Ingredienser
  • 500 g benfritt nötkött av högrev bog eller bringa
  • smör
  • salt och peppar
  • 3 lagerblad
  • 5 dl vatten
  • 3 msk oxfond Bong
  • 4-6 potatisar
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 purjolök gröna delen
  • 2 tsk maizena
  • 1 tsk soja
  • 2 tsk timjan
Tillagningstid 2 tim
Portioner
port
Ingredienser
  • 500 g benfritt nötkött av högrev bog eller bringa
  • smör
  • salt och peppar
  • 3 lagerblad
  • 5 dl vatten
  • 3 msk oxfond Bong
  • 4-6 potatisar
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 purjolök gröna delen
  • 2 tsk maizena
  • 1 tsk soja
  • 2 tsk timjan
Votes: 3
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Skär köttet i jämna grytbitar och bryn lite i taget i smör i en stekpanna. Värmen ska vara stark så det snabbt bildas en stekyta. Lägg över det brynta köttet efter hand i en gryta. Tillsätt salt, peppar, lagerblad, vatten och fond. Låt koka på svag värme under lock ca 1 - 1 ½ timme.
  2. Skala och skär potatis, morötter och palsternacka i bitar. Skölj och skär purjolöken i bitar. Rör ner alla grönsaker i grytan. Smaksätt med soja och timjan. Låt koka ytterligare ca 15 minuter.
  3. Servera med ett gott bröd.