Auberginelasange med tomat- och parmesan
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp vitlöksoljan och olivoljan i en kastrull. Häll i tomaterna och sjud i ca 8 minuter, rör om då och då. Rör i tomatpuré, oregano och timjan. Låt sjuda i ca 15 minuter.
- Värm en grillpanna mycket varm. Pensla auberginen med lite olja, stek sedan i pannan. Stek på hög värme tills auberginen är väl brynt och genomstekt , ca 5-7 minuter. Vänd dem efter halva tiden. Låt rinna av på hushållspapper och göra nästa omgång.
- När auberginen är färdigstekt, lägg några av dem i botten av en ugnsfast form, skeda sedan över tomatsåsen. Strö över parmesan, riven ost och basilikablad. Salta och peppra. Upprepa denna process med de återstående ingredienserna. Avsluta med ost.
- Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills toppingen är gyllene. Servera med en sallad och ett gott bröd.