Banankaka med valnötter
En nybakad och saftig banankaka kan vara någon av det godaste som finns!
Votes: 1
Betyg: 1
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 90 min
Portioner
kaka
Ingredienser
Banankaka
  • 150 g smör rumsvarmt
  • 1 dl muscovadosocker
  • 1 dl socker
  • 2 ägg stora
  • 200 g rismjöl
  • 100 g glutenfri mjölmix
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 stor banan
  • 75 g valnötter
  • 50 g mörk choklad
Glasyr
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk kaffe kallt
Tillagningstid 90 min
Portioner
kaka
Ingredienser
Banankaka
  • 150 g smör rumsvarmt
  • 1 dl muscovadosocker
  • 1 dl socker
  • 2 ägg stora
  • 200 g rismjöl
  • 100 g glutenfri mjölmix
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 stor banan
  • 75 g valnötter
  • 50 g mörk choklad
Glasyr
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk kaffe kallt
Votes: 1
Betyg: 1
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör, muscovadosocker och socker luftigt. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa mellan varje.
  3. Blanda ihop rismjöl, mjölmix, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten.
  4. Skär bananen i småbitar, grovhacka nötter och choklad. Vänd ner banan, valnötter och choklad i smeten.
  5. Häll smeten i en avlång brödform med bakplåtspapper i botten. Grädda kakan i nedre delaen av ugnen i ca 45-50 minuter. Låt svalna innan den vänds upp.
  6. Vispa ihop ingredienserna till glasyren. Glasera kakan och garnera gärna med några valnötter.