Glutenfria munsbitar som kan toppas med rom, créme fraiche och salladslök eller en god röra.

Blinier
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
portioner
Ingredienser
  • 4 dl laktosfri mjölk
  • 25 g jäst
  • 2,5 dl bovetemjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 2 st äggulor
  • 2 st äggvitor
  • smör eller olja
Portioner
portioner
Ingredienser
  • 4 dl laktosfri mjölk
  • 25 g jäst
  • 2,5 dl bovetemjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 2 st äggulor
  • 2 st äggvitor
  • smör eller olja
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Värm mjölken i en kastrull till 37°. Smula jästen i en bunke och häll på mjölken. Blanda om och vispa ner bovetemjöl, majsmjöl och salt, lite i taget för att undvika klumpar. Vispa ner äggulorna.
  2. Låt jäsa under en handduk 45–60 minuter.
  3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum som du vänder ner i smeten. Stek i smör eller olja några minuter på varje sida, gärna i en plättlagg.