Chicken korma
Tillagningstid | 40 min |
Passiv tid | 1 tim |
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 4 port jasminris
- 1 kg kycklingfilé
- smör
- 0,5 dl rapsolja
- 1 tsk kanel
- 1 msk koriander
- 2 tsk gurkmeja
- 2 tsk spiskummin
- 2 tsk kardemumma
- 1 tsk cayennepeppar
- 3 salladslökar gröna delen
- 1 dl ingefära färsk riven eller 1-2 msk mald
- 1 dl mandelflagor
- 2 dl laktosfri matlagningsyoghurt
- 1 dl laktosfri grädde
- 2 dl kokosmjölk
- 2 msk kycklingfond Bong
- 3 msk citronsaft
- 1 msk socker
- 1 tsk salt
Gurkraita
- 0,25 gurka
- 2 dl laktosfri turkisk yoghurt
- salt och peppar
- 1 krm spiskummin
- 1 msk koriander finhackad
- 2 tsk mynta finhackad
- 0,5 tsk vitlöksolja
Ingredienser
Gurkraita
|
Instruktioner
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Skär kycklingen i bitar, ca 3 x 3 cm. Bryn dem runt om i lite smör i en stekpanna.
- Häll oljan i en gryta och häll i alla torra kryddor, låt dem fräsa en stund. Finhacka salladslöken och riv ingefäran. Tillsätt detta i grytan tillsammans med mandel, yoghurt, grädde, kokosmjölk, fond, citronsaft och socker.
- Lägg i kycklingbitarna. Låt koka ca 1 timme på medelvärme så köttet blir mört. Smaka av med salt och späd ev med mer kokosmjölk och grädde om det blir för tjockt eller kryddstarkt.
- Riv gurkan grovt och krama ur vätskan. Vispa upp yoghurten och rör ner gurkan. Krydda med salt, peppar, spiskummin, koriander, mynta och vitlöksolja.