Chicken korma
Votes: 8
Betyg: 4.75
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Passiv tid 1 tim
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 port jasminris
  • 1 kg kycklingfilé
  • smör
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 tsk kanel
  • 1 msk koriander
  • 2 tsk gurkmeja
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk kardemumma
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 3 salladslökar gröna delen
  • 1 dl ingefära färsk riven eller 1-2 msk mald
  • 1 dl mandelflagor
  • 2 dl laktosfri matlagningsyoghurt
  • 1 dl laktosfri grädde
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 msk kycklingfond Bong
  • 3 msk citronsaft
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
Gurkraita
  • 0,25 gurka
  • 2 dl laktosfri turkisk yoghurt
  • salt och peppar
  • 1 krm spiskummin
  • 1 msk koriander finhackad
  • 2 tsk mynta finhackad
  • 0,5 tsk vitlöksolja
Tillagningstid 40 min
Passiv tid 1 tim
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 port jasminris
  • 1 kg kycklingfilé
  • smör
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 tsk kanel
  • 1 msk koriander
  • 2 tsk gurkmeja
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk kardemumma
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 3 salladslökar gröna delen
  • 1 dl ingefära färsk riven eller 1-2 msk mald
  • 1 dl mandelflagor
  • 2 dl laktosfri matlagningsyoghurt
  • 1 dl laktosfri grädde
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 msk kycklingfond Bong
  • 3 msk citronsaft
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
Gurkraita
  • 0,25 gurka
  • 2 dl laktosfri turkisk yoghurt
  • salt och peppar
  • 1 krm spiskummin
  • 1 msk koriander finhackad
  • 2 tsk mynta finhackad
  • 0,5 tsk vitlöksolja
Votes: 8
Betyg: 4.75
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär kycklingen i bitar, ca 3 x 3 cm. Bryn dem runt om i lite smör i en stekpanna.
  3. Häll oljan i en gryta och häll i alla torra kryddor, låt dem fräsa en stund. Finhacka salladslöken och riv ingefäran. Tillsätt detta i grytan tillsammans med mandel, yoghurt, grädde, kokosmjölk, fond, citronsaft och socker.
  4. Lägg i kycklingbitarna. Låt koka ca 1 timme på medelvärme så köttet blir mört. Smaka av med salt och späd ev med mer kokosmjölk och grädde om det blir för tjockt eller kryddstarkt.
  5. Riv gurkan grovt och krama ur vätskan. Vispa upp yoghurten och rör ner gurkan. Krydda med salt, peppar, spiskummin, koriander, mynta och vitlöksolja.