Chili con linser
En variant på chili con carne där bönorna är utbytta mot linser. Nötfärsen kan bytas till kyckling-, lamm- eller quornfärs. Justera styrkan på chilin genom att använda mer chilipulver!
Portioner |
|
Ingredienser
- 1 salladslök gröna delen
- 1 msk valfri olja gärna smaksatt med vitlök
- 400 g nötfärs
- 1 förpackning krossade tomater 500 g
- 2 msk koncentrerad kalvfond
- 1 tsk soja
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk torkad oregano
- 1 msk torkad basilika
- 1 krm svartpeppar
- 1 krm chilipulver
- 2 morötter
- 1 zucchini
- 1 förpackning konserverade linser 400 g
- salt och svartpeppar
Till servering
- glutenfritt mjukt bröd
Ingredienser
Till servering
|
Instruktioner
- Strimla salladslöken och fräs i olja i en stekpanna. Lägg i nötfärsen och stek under omrörning.
- Tillsätt krossade tomater, kalvfond, soja, tomatpuré och kryddor. Rör om och låt koka ca 15 minuter.
- Skala och grovriv morötterna, Skär zucchinin i stavar och skölj linserna. Lägg i morot, zucchini och linser och låt koka med de sista 10 minuterna. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera med mjukt bröd.