Chokladtryfflar
Världens bästa grundrecept på tryfflar. Addera din favoritsmaksättning t ex apelsinskal, ingefära, chili och kanel, lakritspulver, whiskey eller mörk rom. Du kan också rulla tryfflarna i kokos eller finhackade pumpakärnor för lite mer crunch.
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 minuter
Passiv tid 4 timmar
Portioner
st
Ingredienser
  • 250 g mörk choklad 70%
  • 1,5 dl laktosfri vispgrädde
  • 2 msk ljus sirap eller lönnsirap
  • 1 msk smör
  • kakao att rulla i
Tillagningstid 30 minuter
Passiv tid 4 timmar
Portioner
st
Ingredienser
  • 250 g mörk choklad 70%
  • 1,5 dl laktosfri vispgrädde
  • 2 msk ljus sirap eller lönnsirap
  • 1 msk smör
  • kakao att rulla i
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Finhacka chokladen i en hushållsmixer.
  2. Koka upp grädde och sirap. Häll blandningen över chokladen under mixning. Tillsätt smör och mixa slätt.
  3. Tillsätt valfri smaksättare eller behåll tryffeln naturell.
  4. Häll över chokladsmeten i en plastlåda med lock och låt den stelna i kylen cirka 4 timmar.
  5. Rulla chokladen till kulor och rulla dem i t ex kakao.