Citrondoftande köttbullar
Tillagningstid | 50 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 800 g potatis
- 4 msk Glutenfritt ströbröd
- 1 dl vatten
- 500 g blandfärs
- 2 salladslökar gröna delen
- 0,5 tsk ramslök
- salt och vitpeppar
- 1 tsk dragon
- smör
Sås
- 4 dl laktosfri mjölk
- 1,5 msk kalvfond Bong
- 1 tsk japansk soja
- 1-2 krm vitpeppar
- 2 tsk maizena + 2 msk vatten
- 0,5 citron skal
Morotssallad
- 3 morötter
- 0,5 citron saften
- 0,5 tsk dragon
- 1 msk vitvinsvinäger
Ingredienser
Sås
Morotssallad
|
Instruktioner
- Tvätta och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
- Blanda ströbröd och vatten i en skål. Rör i färsen. Finhacka salladslöken och rör ner i färsen tillsammans med ramslök, salt, peppar och dragon. Forma till små köttbullar och stek i smör. Lägg över på en tallrik.
- Rör i mjölk i stekpannan där du stekt köttbullarna. Tillsätt kalvfond, soja och peppar. Red såsen med maizena utrört i vatten. Lägg tillbaka köttbullarna och låt dem bli varma. Smaka av och krydda med rivet citronskal.
- Skala och riv morötterna grovt. Rör ihop citronsaft, dragon och vinäger och blanda med morötterna.
- Servera köttbullarna med kokt potatis och morotssallad.