Citrondoftande köttbullar
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 800 g potatis
  • 4 msk Glutenfritt ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 500 g blandfärs
  • 2 salladslökar gröna delen
  • 0,5 tsk ramslök
  • salt och vitpeppar
  • 1 tsk dragon
  • smör
Sås
  • 4 dl laktosfri mjölk
  • 1,5 msk kalvfond Bong
  • 1 tsk japansk soja
  • 1-2 krm vitpeppar
  • 2 tsk maizena + 2 msk vatten
  • 0,5 citron skal
Morotssallad
  • 3 morötter
  • 0,5 citron saften
  • 0,5 tsk dragon
  • 1 msk vitvinsvinäger
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 800 g potatis
  • 4 msk Glutenfritt ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 500 g blandfärs
  • 2 salladslökar gröna delen
  • 0,5 tsk ramslök
  • salt och vitpeppar
  • 1 tsk dragon
  • smör
Sås
  • 4 dl laktosfri mjölk
  • 1,5 msk kalvfond Bong
  • 1 tsk japansk soja
  • 1-2 krm vitpeppar
  • 2 tsk maizena + 2 msk vatten
  • 0,5 citron skal
Morotssallad
  • 3 morötter
  • 0,5 citron saften
  • 0,5 tsk dragon
  • 1 msk vitvinsvinäger
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Tvätta och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Blanda ströbröd och vatten i en skål. Rör i färsen. Finhacka salladslöken och rör ner i färsen tillsammans med ramslök, salt, peppar och dragon. Forma till små köttbullar och stek i smör. Lägg över på en tallrik.
  3. Rör i mjölk i stekpannan där du stekt köttbullarna. Tillsätt kalvfond, soja och peppar. Red såsen med maizena utrört i vatten. Lägg tillbaka köttbullarna och låt dem bli varma. Smaka av och krydda med rivet citronskal.
  4. Skala och riv morötterna grovt. Rör ihop citronsaft, dragon och vinäger och blanda med morötterna.
  5. Servera köttbullarna med kokt potatis och morotssallad.