Crème brûlée med lakrits och hallon
Här får du äntligen användning för salamandern, eller gasolbrännaren. För att få smak av saltlakrits på din crème brûlée, tillsätt saltet i smeten innan den ställs in i ugnen.
creme brulee med laktris och hallon
creme brulee med laktris och hallon
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
Ingredienser
  • 1 vaniljstång
  • 2-3 tsk lakritspulver
  • 3 dl laktosfri vispgrädde
  • 1 dl laktosfri mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 6 äggulor
  • eventuellt en nypa flingsalt
Portioner
Ingredienser
  • 1 vaniljstång
  • 2-3 tsk lakritspulver
  • 3 dl laktosfri vispgrädde
  • 1 dl laktosfri mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 6 äggulor
  • eventuellt en nypa flingsalt
creme brulee med laktris och hallon
creme brulee med laktris och hallon
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 150°. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut vaniljfröna. Lägg vaniljfrön, vaniljstång och lakritspulver i en bunke och tillsätt de övriga ingredienserna. Låt dra ca 1 timme, eller tills sockret har smält. Ta upp vaniljstången. Sila vätskan genom en finmaskig sil och fördela i 4 ugnssäkra portions -formar. Ställ formarna i en till hälften vattenfylld ugnssäker form. Grädda ca 60 minuter, eller tills de precis stannat. Låt svalna.
  2. Gratinering: Sätt ugnen på 250° och grill. Strö ett jämnt lager med socker på brûléerna och gratinera högt upp i ugnen, eller använd en gasolbrännare tills sockret har smält och fått fin färg