Crème brûlée med lakrits och hallon
Här får du äntligen användning för salamandern,
eller gasolbrännaren. För att få smak av saltlakrits
på din crème brûlée, tillsätt saltet i smeten innan
den ställs in i ugnen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150°. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut vaniljfröna. Lägg vaniljfrön, vaniljstång och lakritspulver i en bunke och tillsätt de övriga ingredienserna. Låt dra ca 1 timme, eller tills sockret har smält. Ta upp vaniljstången. Sila vätskan genom en finmaskig sil och fördela i 4 ugnssäkra portions -formar. Ställ formarna i en till hälften vattenfylld ugnssäker form. Grädda ca 60 minuter, eller tills de precis stannat. Låt svalna.
- Gratinering: Sätt ugnen på 250° och grill. Strö ett jämnt lager med socker på brûléerna och gratinera högt upp i ugnen, eller använd en gasolbrännare tills sockret har smält och fått fin färg