Fiberfrallor
Goda frukostfrallor där du kan byta ut hälften av rismjölet mot teff-, havre- eller bovetemjöl.
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
frallor
Ingredienser
  • 25 g jäst
  • 3 dl kall laktosfri mjölk
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk fiberhusk
  • 0,5 dl fibrex
  • 1 tsk brödkryddor
  • 0,5 tsk salt
  • 4 dl rismjöl
Portioner
frallor
Ingredienser
  • 25 g jäst
  • 3 dl kall laktosfri mjölk
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk fiberhusk
  • 0,5 dl fibrex
  • 1 tsk brödkryddor
  • 0,5 tsk salt
  • 4 dl rismjöl
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Lös upp jästen i mjölk och olja i en köksassistent med degkrok. Blanda ner fiberhusk, fibrex, brödkryddoroch salt. Rör om och låt stå 5-10 minuter.
  2. Tillsätt hälften av mjölet och arbeta på medelhög hastighet ca 5 minuter. Arbeta in resten av mjölet i småportioner.
  3. Rulla eller klicka ut frallorna direkt på en plåt med bakplåtspapper. Pudra över lite rismjöl. Låt frallorna jäsa under bakduk i 1-1,5 timme.
  4. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter eller tills frallorna fått fin färg.