Fisksoppa
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
portioner
Ingredienser
  • 500 g färska eller frysta räkor med skal
  • 2 st salladslökar gröna delen
  • 1 msk valfri olja gärna smaksatt med vitlök
  • 0,5 g saffran
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 liter vatten
  • 400 g potatis
  • 1 bit fänkål 250 g
  • 125 g pak soi
  • 300 g laxfilé
  • 300 g torskfilé
  • 1 dl laktosfri vispgrädde
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm chiliflakes
  • 1 ask coctailrtomater 250 g
Aioli
  • 2 st äggulor
  • 1 msk citronsaft
  • 1 dl valfri olja smaksatt med vitlök
  • 3/4 tsk salt
Portioner
portioner
Ingredienser
  • 500 g färska eller frysta räkor med skal
  • 2 st salladslökar gröna delen
  • 1 msk valfri olja gärna smaksatt med vitlök
  • 0,5 g saffran
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 liter vatten
  • 400 g potatis
  • 1 bit fänkål 250 g
  • 125 g pak soi
  • 300 g laxfilé
  • 300 g torskfilé
  • 1 dl laktosfri vispgrädde
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm chiliflakes
  • 1 ask coctailrtomater 250 g
Aioli
  • 2 st äggulor
  • 1 msk citronsaft
  • 1 dl valfri olja smaksatt med vitlök
  • 3/4 tsk salt
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
Soppa
  1. Skala räkorna och spara skalen. Ställ räkorna i kylskåpet.
  2. Finhacka salladslöken och fräs i olja tillsammans med räkskal och saffran. Häll på vinet och låt koka ca 5 minuter. Tillsätt vattnet och låt koka under lock ca 15 minuter.
  3. Skala och skär potatisen i 2x2 cm stora tärningar. Ansa och skär fänkål och pak soi i grova bitar. Skär lax och torsk i 2x2 cm stora bitar.
  4. Sila buljongen och koka upp igen. Tillsätt, grädde, salt och chiliflakes. Lägg i potatis och fänkål och koka ca 10 minuter. Tillsätt pak soi, fisk och coctailtomater och koka ytterligare ca 3 minuter. Lägg i räkorna precis före servering. Servera med aioli.
Aioli
  1. Vispa äggulor och citronsaft. Tillsätt oljan droppvis under kraftig vispning. Smaka av med salt.