Frittata med paprika och feta
Votes: 1
Betyg: 4
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 2 paprikor valfri färg
  • olivolja
  • 2 salladslökar gröna delen
  • vitlöksolja
  • 8 ägg
  • salt och peppar
  • 150 g feta där innehållet av laktos är max 1g/100g
  • basilika färsk
  • persilja färsk
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 2 paprikor valfri färg
  • olivolja
  • 2 salladslökar gröna delen
  • vitlöksolja
  • 8 ägg
  • salt och peppar
  • 150 g feta där innehållet av laktos är max 1g/100g
  • basilika färsk
  • persilja färsk
Votes: 1
Betyg: 4
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Dela paprikorna och kärna ur. Lägg dem på en plåt, ringla över lite olivolja och sätt in i ugnen tills skalet är svart. Finhacka salladslöken och fräs i lite vitlöksolja i en stekpanna som är ugnssäker (utan plasthandtag). Knäck äggen och vispa ihop i en bunke. Salta och peppra. Häll över äggen i pannan, rör inte runt, låt pannan stå.
  3. Ta ur paprikorna ur ugnen, skala försiktigt och strimla. Sänk ugnen till 220 grader. Lägg sedan paprikan och smulad fetaost i pannan. Ställ in i ugnen ca 10 minuter, tills frittatan fått fin färg.
  4. Finhacka basilika och persilja och strö över innan servering.