Grönkålschips
En kålsort som även fungerar för känsliga magar och en av de nyttigaste grönsakerna vi kan hitta i norden.
Nu är det säsong för grönkål och här bjuder vi på ett magrare alternativ till chips på fredagsmyset! Även gott att servera till mat. Använd favoritkryddan ramslök för
vitlökstouch.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175°.
- Skölj grönkålen och skär bort mittstjälken. Riv bladen i mindre bitar. Lägg bladen på en plåt med bakplåts-papper och ringla över olivolja, strö på salt och ev kryddor. Massera in oljan och kryddorna i grönkålsbladen.
- Sprid ut bladen i ett jämnt lager. Sätt in plåten i ugnen i ca 10 minuter tills bladen är krispiga. Se till att de inte bränns.
- Tips: För lite extra smak blanda även i en 1/2 dl riven parmesan. Se till att osten fördelas ordentligt. Vill du göra enligt rawfood, sätt in i ugnen på max 42 grader i 10 timmar med ugnsluckan på glänt.