Grönkålspaj med valnötter
Votes: 4
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 50 min
Portioner
paj
Ingredienser
Pajskal
  • 1,5 dl durramjöl
  • 1,5 dl majsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 dl laktosfri mjölk
Fyllning
  • 300 g grönkål
  • 3 salladslökar gröna delen
  • smör
  • salt och peppar
  • 3 ägg
  • 3 dl laktosfri grädde
  • 2 dl cheddar ost riven
  • 1 dl valnötter
Tillagningstid 50 min
Portioner
paj
Ingredienser
Pajskal
  • 1,5 dl durramjöl
  • 1,5 dl majsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 dl laktosfri mjölk
Fyllning
  • 300 g grönkål
  • 3 salladslökar gröna delen
  • smör
  • salt och peppar
  • 3 ägg
  • 3 dl laktosfri grädde
  • 2 dl cheddar ost riven
  • 1 dl valnötter
Votes: 4
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till pajskalet och tryck ut i en pajform. Nagga lite lätt med en gaffel. Förgrädda skalet i ugnen i 10-15 minuter.
  2. Skölj grönkålen och skär bort stjälkarna. Hacka grönkålen grovt och koka den ett par minuter i lättsaltat vatten, låt rinna av. Finhacka salladslöken. Fräs salladslök och grönkål mjukt i smör utan att det bryns, salta och peppra.
  3. Vispa samman ägg och grädde. Sprid ut grönkålsblandningen i det förgräddade pajskalet. Strö över riven ost och häll på äggstanningen. Toppa med valnötter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter, eller tills den är gyllene.
  4. Servera med en god tomatsallad.