Grönkålssallad med apelsin, feta och valnötter
En färgsprakande och nyttig grönkålssallad ,som innehåller klassiska julingredienser och passar därför perfekt till sillen, frestelsen och köttbullarna.
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
Sallad
  • 300 g grönkål
  • 2 apelsiner gärna blodapelsiner
  • 0,5 granatäpple
  • 150 g fetaost där innehåll av laktos är max 1g/100g
  • 1 dl valnötter
Dressing
  • 1 msk lönnsirap
  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
Sallad
  • 300 g grönkål
  • 2 apelsiner gärna blodapelsiner
  • 0,5 granatäpple
  • 150 g fetaost där innehåll av laktos är max 1g/100g
  • 1 dl valnötter
Dressing
  • 1 msk lönnsirap
  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Skölj och skär bort stjälken på grönkålen, riv sedan i mindre bitar och lägg i en bunke. Filéa apelsinerna och kärna ur granatäpplet.
  2. Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Häll över dressingen på grönkålen och massera in ordentligt med händerna.
  3. Lägg upp grönkålen på ett serveringsfat, lägg på apelsinfileérna fint, strö över smulad fetaost, granatäppelkärnor och strö sist över valnötterna.