Grönkålssoppa
Soppa på grönkål är gott till huvudrätt, förrätt eller buffé.
Votes: 3
Betyg: 4.33
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 600 g grönkål
  • 2-3 salladslökar gröna delen
  • smör
  • 2 msk glutenfri mjölmix
  • 1 l vatten
  • 3 msk grönsaksfond eller kycklingfond Bong
  • 4 ägg
  • salt och vitpeppar
  • 2 dl laktosfri grädde
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 600 g grönkål
  • 2-3 salladslökar gröna delen
  • smör
  • 2 msk glutenfri mjölmix
  • 1 l vatten
  • 3 msk grönsaksfond eller kycklingfond Bong
  • 4 ägg
  • salt och vitpeppar
  • 2 dl laktosfri grädde
Votes: 3
Betyg: 4.33
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Skölj grönkålen och skär eller klipp bort stjälkarna. Strimla kålen och lägg i en bunke.
  2. Finhacka salladslöken, fräs i smör i en stor kastrull. Tillsätt grönkålen och rör om någon minut. Strö över mjölet och rör ut ordentligt.
  3. Häll på vatten och fond, rör om. Låt koka under lock på medelvärme i ca 20 minuter.
  4. Koka äggen hårdkokta. Häll på grädden i soppan och smaka av med salt och vitpeppar. Ät soppan som den är eller mixa den slät med en stavmixer.
  5. Servera soppan med ägghalvor och gärna ett gott bröd med en god ost.