Ingefärspocherad kyckling med kokosdressing och risnudlar
fågel
fågel
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 100 g ingefära färsk
  • 250 g broccoli färsk eller fryst, endast buketterna
  • 150 g haricots verts
  • 1,5 l vatten
  • 5 msk kycklingfond Bong
  • 500 g kycklingfilé
  • 4 port risnudlar
  • limeklyftor
  • koriander
Kokosdressing
  • 0,5 grön chili
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 msk limejuice
  • 1 dl koriander grovhackad
  • salt
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 100 g ingefära färsk
  • 250 g broccoli färsk eller fryst, endast buketterna
  • 150 g haricots verts
  • 1,5 l vatten
  • 5 msk kycklingfond Bong
  • 500 g kycklingfilé
  • 4 port risnudlar
  • limeklyftor
  • koriander
Kokosdressing
  • 0,5 grön chili
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 msk limejuice
  • 1 dl koriander grovhackad
  • salt
fågel
fågel
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Skala och skiva ingefäran. Dela broccolin i mindre buketter och släng stammen. Skär haricots vertsen i 2 cm stora bitar.
  2. Koka upp vatten, ingefära och fond i en större kastrull. Sänk värmen tills det sjuder. Lägg i kycklingen och sjud under lock tills de är genomkokta, ca 10 minuter.
  3. Kärna ur och grovhacka chilin. Mixa chili, kokosmjölk, limejuice och koriander till en slät dressing. Krydda eventuellt med lite salt.
  4. Lyft upp kycklingen ur buljongen. Sila buljongen, häll tillbaka i kastrullen och koka upp igen. Tillsätt broccoli och koka ca 2 minuter. Tillsätt nudlarna och lägg sist ner haricots vertsen.
  5. Häll av nudlar, broccoli och haricots verts i ett durkslag. Spola med lite kallt vatten. Skär kycklingen i centimetertjocka skivor. Servera med grönsaker, nudlar, kokosdressing, limeklyftor och koriander.