Ingefärspocherad kyckling med kokosdressing och risnudlar
Tillagningstid | 40 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 100 g ingefära färsk
- 250 g broccoli färsk eller fryst, endast buketterna
- 150 g haricots verts
- 1,5 l vatten
- 5 msk kycklingfond Bong
- 500 g kycklingfilé
- 4 port risnudlar
- limeklyftor
- koriander
Kokosdressing
- 0,5 grön chili
- 2 dl kokosmjölk
- 1 msk limejuice
- 1 dl koriander grovhackad
- salt
Ingredienser
Kokosdressing
|
Instruktioner
- Skala och skiva ingefäran. Dela broccolin i mindre buketter och släng stammen. Skär haricots vertsen i 2 cm stora bitar.
- Koka upp vatten, ingefära och fond i en större kastrull. Sänk värmen tills det sjuder. Lägg i kycklingen och sjud under lock tills de är genomkokta, ca 10 minuter.
- Kärna ur och grovhacka chilin. Mixa chili, kokosmjölk, limejuice och koriander till en slät dressing. Krydda eventuellt med lite salt.
- Lyft upp kycklingen ur buljongen. Sila buljongen, häll tillbaka i kastrullen och koka upp igen. Tillsätt broccoli och koka ca 2 minuter. Tillsätt nudlarna och lägg sist ner haricots vertsen.
- Häll av nudlar, broccoli och haricots verts i ett durkslag. Spola med lite kallt vatten. Skär kycklingen i centimetertjocka skivor. Servera med grönsaker, nudlar, kokosdressing, limeklyftor och koriander.