Kalkon med sötpotatis och gurkyoghurt
fågel
fågel
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 500 g kalkonbröst
  • salt och peppar
  • olivolja
  • 800 g sötpotatis eller vanlig
  • olivolja
  • Flingsalt
  • 3 dl laktosfri turkisk yoghurt
  • 0,5 dl gari picklad ingefära
  • 0,5 gurka
  • salt
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 500 g kalkonbröst
  • salt och peppar
  • olivolja
  • 800 g sötpotatis eller vanlig
  • olivolja
  • Flingsalt
  • 3 dl laktosfri turkisk yoghurt
  • 0,5 dl gari picklad ingefära
  • 0,5 gurka
  • salt
fågel
fågel
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra kalkonbrösten. Hetta upp olivolja i en panna och bryn båda sidorna tills dom fått en fin färg.
  2. Skär potatisen i stora klyftor. Vänd runt i olivolja på en ugnsplåt och salta.
  3. Stick in en termometer i kalkonbrösten och lägg på plåten med potatisen. Rosta mitt i ugnen tills kalkonen har en innertemperatur på 68 grader, ca 15-20 minuter. Låt kalkonen vila i ca 5 minuter, skär upp tunt.
  4. Blanda yoghurten med hackad gari och grovriven gurka. Smaka av med salt.
  5. Servera gärna med en ruccolasallad.