Kolja med picklad fänkål och krossad potatis
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 45 min
Portioner
port
Ingredienser
Fisk
  • 500 g koljafilé
  • 1 dl vitt matlagningsvin eller vanligt vitt vin
  • 1 tsk dragon
  • salt och peppar
  • 2 msk smör
Picklad fänkål
  • 1 fänkål
  • 1,5 dl socker
  • 1,5 dl vitvinsvinäger
Krossad potatis
  • 800 g potatis
  • 4 tsk smör
Tillagningstid 45 min
Portioner
port
Ingredienser
Fisk
  • 500 g koljafilé
  • 1 dl vitt matlagningsvin eller vanligt vitt vin
  • 1 tsk dragon
  • salt och peppar
  • 2 msk smör
Picklad fänkål
  • 1 fänkål
  • 1,5 dl socker
  • 1,5 dl vitvinsvinäger
Krossad potatis
  • 800 g potatis
  • 4 tsk smör
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Fördela fisken jämnt på 1 eller 2 ark folie. Häll på matlagningsvin och krydda med dragon, salt och peppar. Klicka på smör. Nyp ihop till paket och laga i ugnen ca 15 min.
  3. Strimla fänkålen fint, gärna med en mandolin. Värm socker och vinäger i en större kastrull. Dra av från värmen och rör i fänkålen. Vätskan ska precis täcka fänkålen. Låt stå tills det är dags att äta.
  4. Krossa potatisen lätt och rör i smör, salt och peppar.
  5. Servera fisken med nykrossad potatis och picklad fänkål.