Köttfärssås
Alla har vi vårt eget favoritrecept på köttfärssås. Den här är utan lök och vitlök och fungerar
även som grund i lasagne. Eftersom den drygas ut med riven morot blir den saftig och merfiberrik. Matlagningsgrädden ger en rundare smak, men kan uteslutas.
Tillagningstid | 30 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 1 salladslök gröna delen
- 1 msk olja (ev smaksatt med vitlök se sid 89)
- 400 g nötfärs
- 500 g krossade tomater
- 2 msk kalvfond koncentrerad
- 1 tsk soja
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk torkad oregano
- 1 msk torkad basilika
- 1 krm grovmalen svartpeppar
- 1 krm chilipulver
- 2 morötter
- 1 dl laktosfri matlagningsgrädde kan uteslutas
- salt
Ingredienser
|
Instruktioner
- Strimla salladslöken och fräs i en stekpanna med lite olja. Lägg i nötfärsen och stek under omrörning så att den blir smulig. Tillsätt krossade tomater, kalvfond, soja, tomatpuré och kryddor. Rör om och låt koka ca 15 minuter.
- Skala och grovriv morötterna och låt koka med de sista 10 minuterna.
- Tillsätt ev grädden och koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt.