Köttfärssås
Alla har vi vårt eget favoritrecept på köttfärssås. Den här är utan lök och vitlök och fungerar även som grund i lasagne. Eftersom den drygas ut med riven morot blir den saftig och merfiberrik. Matlagningsgrädden ger en rundare smak, men kan uteslutas.
Votes: 3
Betyg: 4.67
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 1 salladslök gröna delen
  • 1 msk olja (ev smaksatt med vitlök se sid 89)
  • 400 g nötfärs
  • 500 g krossade tomater
  • 2 msk kalvfond koncentrerad
  • 1 tsk soja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk torkad basilika
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 krm chilipulver
  • 2 morötter
  • 1 dl laktosfri matlagningsgrädde kan uteslutas
  • salt
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 1 salladslök gröna delen
  • 1 msk olja (ev smaksatt med vitlök se sid 89)
  • 400 g nötfärs
  • 500 g krossade tomater
  • 2 msk kalvfond koncentrerad
  • 1 tsk soja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk torkad basilika
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 krm chilipulver
  • 2 morötter
  • 1 dl laktosfri matlagningsgrädde kan uteslutas
  • salt
Votes: 3
Betyg: 4.67
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Strimla salladslöken och fräs i en stekpanna med lite olja. Lägg i nötfärsen och stek under omrörning så att den blir smulig. Tillsätt krossade tomater, kalvfond, soja, tomatpuré och kryddor. Rör om och låt koka ca 15 minuter.
  2. Skala och grovriv morötterna och låt koka med de sista 10 minuterna.
  3. Tillsätt ev grädden och koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt.