Krämig quinoasallad
Quinoa är verkligen en bra stapelvara i FODMAP-skafferiet. Fryst broccoli är snällare mot magen än den färska. Polkabetan är med mest för att den är vacker att garnera med, men du kan äta några skivor utan problem.
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
port
Ingredienser
Tranbärskräm
  • 50 g torkade tranbär
  • 1 dl macadamianötter eller rostade
  • solrosfrön
  • 1 dl vatten
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1-2 msk olivolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Sallad
  • 4 port röd quinoa
  • 2 morötter
  • 200 g fryst broccoli
  • 5 grönkålsblad
  • ½ kruka persilja
  • 1 knippe rädisor
  • 1 polkabeta
  • 3 msk solrosfrön
  • 3 msk solrosfrön
Portioner
port
Ingredienser
Tranbärskräm
  • 50 g torkade tranbär
  • 1 dl macadamianötter eller rostade
  • solrosfrön
  • 1 dl vatten
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1-2 msk olivolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Sallad
  • 4 port röd quinoa
  • 2 morötter
  • 200 g fryst broccoli
  • 5 grönkålsblad
  • ½ kruka persilja
  • 1 knippe rädisor
  • 1 polkabeta
  • 3 msk solrosfrön
  • 3 msk solrosfrön
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Mixa tranbär, macadamianötter eller solrosfrön och vatten till en kräm i en mixer eller med en stavmixer. Smaka av med vit balsamvinäger, olivolja, salt och peppar.
  2. Koka quinoan enligt anvisning på paketet. Låt svalna helt.
  3. Skala morötterna och hyvla dem i strimlor. Tina broccolin och skär i små buketter. Ta bort de grova stjälkarna från grönkålen och riv den i mindre bitar. Hacka persiljan grovt. Skär rädisorna i kvartar. Skiva polkabetan tunt.
  4. Rosta solrosfröna i torr panna.
  5. Blanda quinoan med tranbärskrämen. Vänd ner grönsakerna och persiljan.
  6. Toppa med solrosfrön och polkabeta.
Receptanteckningar

Receptet är ifrån boken “Lugn Mage med grön mat”

Fotograf: Ulrika Pousette.