Krämig rotsellerisoppa
Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 1 kg rotselleri
  • 5 cm ingefära
  • 3 morötter
  • 2 salladslökar gröna delen
  • 0,5 msk vitlöksolja
  • olivolja
  • 1,3 l vatten
  • 3 dl laktosfri grädde
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 2 msk grönsaksfond bong
  • 2 msk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • salt
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 1 kg rotselleri
  • 5 cm ingefära
  • 3 morötter
  • 2 salladslökar gröna delen
  • 0,5 msk vitlöksolja
  • olivolja
  • 1,3 l vatten
  • 3 dl laktosfri grädde
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 2 msk grönsaksfond bong
  • 2 msk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • salt
Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Skala och skär rotselleri, ingefära och morötter grovt. Hacka salladslöken och fräs tillsammans med ingefäran i vitlöksolja och olivolja i en större kastrull eller gryta. Lägg i rotselleri och morot och fräs någon minut. Häll på vatten, grädde, vitvinsvinäger, grönsaksfond, soja och sambal oelek. Låt koka på svag värme under lock ca 20 minuter.
  2. Mixa soppan slät innan servering och smaka av med salt. Servera med ett gott bröd.