Kryddig Zucchinisoppa
Tillagningstid | 40 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 2 zucchini
- 1 stor morot
- 4 salladslökar gröna delen
- 1 l vatten
- 1 röd chili
- 1 burk kokosmjölk
- 1 citron saften
- salt och peppar
- olivolja
Topping
- 1 dl röd quinoa
- 2 dl vatten
- 1 tsk grönsaksfond eller kycklingfond (Bong)
- 0,5 dl gröna ärtor
- 2 kvistar finhackad dill
- pumpakärnor
Ingredienser
Topping
|
Instruktioner
- Skär zucchini, morot och salladslök i mindre bitar. Häll upp vattnet i en större kastrull. Tillsätt grönsakerna och låt koka tills de blivit mjuka. Hacka chilin fint och lägg i kastrullen. Mixa soppan slät med en stavmixer. Häll på kokosmjölken och citronsaften, rör om. Smaka av med salt, peppar och olivolja.
- Koka upp vatten med grönsaksfond. Lägg i quinoa och låt koka utan lock ca 15-20 minuter på medelvärme. Lägg i ärtorna 5 minuter innan quinoan är klar. Rosta pumpakärnorna några minuter i torr panna.
- Servera soppan med finhackad dill, quinoa och ärtblandningen. Toppa med pumpakärnor.