Kryddig Zucchinisoppa
Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 2 zucchini
  • 1 stor morot
  • 4 salladslökar gröna delen
  • 1 l vatten
  • 1 röd chili
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 citron saften
  • salt och peppar
  • olivolja
Topping
  • 1 dl röd quinoa
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk grönsaksfond eller kycklingfond (Bong)
  • 0,5 dl gröna ärtor
  • 2 kvistar finhackad dill
  • pumpakärnor
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 2 zucchini
  • 1 stor morot
  • 4 salladslökar gröna delen
  • 1 l vatten
  • 1 röd chili
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 citron saften
  • salt och peppar
  • olivolja
Topping
  • 1 dl röd quinoa
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk grönsaksfond eller kycklingfond (Bong)
  • 0,5 dl gröna ärtor
  • 2 kvistar finhackad dill
  • pumpakärnor
Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Skär zucchini, morot och salladslök i mindre bitar. Häll upp vattnet i en större kastrull. Tillsätt grönsakerna och låt koka tills de blivit mjuka. Hacka chilin fint och lägg i kastrullen. Mixa soppan slät med en stavmixer. Häll på kokosmjölken och citronsaften, rör om. Smaka av med salt, peppar och olivolja.
  2. Koka upp vatten med grönsaksfond. Lägg i quinoa och låt koka utan lock ca 15-20 minuter på medelvärme. Lägg i ärtorna 5 minuter innan quinoan är klar. Rosta pumpakärnorna några minuter i torr panna.
  3. Servera soppan med finhackad dill, quinoa och ärtblandningen. Toppa med pumpakärnor.