Kyckling i salladswraps
fågel
fågel
Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 45 min
Portioner
port
Ingredienser
Kyckling
  • 500 g kycklingfärs
  • 0,5 tsk vitlöksolja
  • 1 tsk ramslök
  • 3 krm ingefära
  • 2 msk soja
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 msk Glutenfritt ströbröd
  • 1 msk maizena
  • smör
Jordnötssås
  • 2 dl jordnötter
  • 3 msk chilisås garant
  • 2 msk soja
  • 0,5 tsk farinsocker
  • 1 msk pressad lime
  • 2 msk vatten
Sallad
  • 0,5 gurka
  • 1 romansallad
  • 1 pkt böngroddar
Tillagningstid 45 min
Portioner
port
Ingredienser
Kyckling
  • 500 g kycklingfärs
  • 0,5 tsk vitlöksolja
  • 1 tsk ramslök
  • 3 krm ingefära
  • 2 msk soja
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 msk Glutenfritt ströbröd
  • 1 msk maizena
  • smör
Jordnötssås
  • 2 dl jordnötter
  • 3 msk chilisås garant
  • 2 msk soja
  • 0,5 tsk farinsocker
  • 1 msk pressad lime
  • 2 msk vatten
Sallad
  • 0,5 gurka
  • 1 romansallad
  • 1 pkt böngroddar
fågel
fågel
Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Blanda kycklingfärs, vitlöksolja, ramslök, ingefära, soja, vitpeppar, ströbröd och maizena. Forma till små biffar och stek i smör.
  2. Hacka jordnötterna fint. Lägg i en skål och rör i chilisås, soja, farinsocker, pressad lime och vatten. Strimla gurkan fint, dra av blad från romansalladen och skölj böngroddarna.
  3. Servera biffarna i salladsblad med sås, gurka och böngroddar.