Kyckling i kokosmjölk med melonsallad
fågel
fågel
Votes: 2
Betyg: 3.5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
Kyckling
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 citrongräs
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk ingefära finhackad
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk soja
  • 1 röd paprika
  • 250 g haricots verts
  • smör
  • salt och peppar
  • 4 dl kokosmjölk
  • 4 port basmatiris
Melonsallad
  • 2 hjärtsallad
  • 0,5 gurka
  • 0,5 galiamelon
  • 1 lime skal + juice
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk fisksås
  • 2 msk olja
  • 1 kruka koriander
  • 1-2 lime klyftor
Tillagningstid 50 min
Portioner
port
Ingredienser
Kyckling
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 citrongräs
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk ingefära finhackad
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk soja
  • 1 röd paprika
  • 250 g haricots verts
  • smör
  • salt och peppar
  • 4 dl kokosmjölk
  • 4 port basmatiris
Melonsallad
  • 2 hjärtsallad
  • 0,5 gurka
  • 0,5 galiamelon
  • 1 lime skal + juice
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk fisksås
  • 2 msk olja
  • 1 kruka koriander
  • 1-2 lime klyftor
fågel
fågel
Votes: 2
Betyg: 3.5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Skär kycklingen i strimlor. Banka sönder citrongräset och finhacka. Blanda citrongräs med sambal oelek, ingefära, fisksås och soja. Marinera kycklingen i blandningen (gärna över natten).
  2. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skär bort ändarna på haricots verts. Bryn kycklingen i smör, salta och peppra. Tillsätt kokosmjölk, paprika och haricots verts, smaka eventuellt av med sambal oelek, soja och fisksås. Koka upp och låt småkoka ca 20 minuter under lock. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  3. Plocka isär salladsbladen och skär eller riv dem i mindre bitar. Tärna gurkan och melonen. Lägg sallad, gurka och melon i en skål. Blanda en dressing på limeskal, limejuice, socker, fisksås och olja. Häll dressingen över melonsalladen och blanda i koriander innan servering.
  4. Servera kycklingen med ris, melonsallad och några klyftor lime.
  5. Tips! Låt några bitar citrongräs och ingefära koka med kycklingen för extra smak. Plocka ur dem innan servering.