Kyckling och pastasallad med söt senap
OBS! Enligt senaste analyserna är tomat begränsat till max 70 g per tillfälle. Undvik detta recept under elimineringsfasen och tills du har återinfört fruktos.
Tillagningstid | 30 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 300 g glutenfri farfalle eller annan pastaform
- 3 msk majonnäs
- 1 tsk grovkornig senap
- 1 tsk lönnsirap
- 300 g tillagad kyckling i grova bitar
- 2 salladslökar finhackade (gröna delen)
- färsk basilika
- 4 tomater klyftade
- 200 g haricots verts
- salt och peppar
Ingredienser
|
Instruktioner
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna under rinnande vatten.
- Blanda majonnäs, senap och lönnsirap i en stor skål, vispa ner en skvätt vatten så att konsistensen blir som vispgrädde.
- Koka haricots verts 1 minut i lättsaltat vatten. Kyl snabbt av.
- Blanda dressingen med kyckling, salladslök, haricots verts, basilika och tomater, krydda med salt och peppar. Rör ihop med pastan och servera med ett gott bröd.