Ljummen kycklingsallad med smak av apelsin
fågel
fågel
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
Apelsinsås
  • 2 dl laktosfri gräddfil
  • 1 apelsin rivet skal
  • 1 tsk ingefära malen
  • salt och peppar
Sallad
  • 3 kycklingbröst stekta
  • 1 palsternacka
  • 2 morötter
  • 2 dl quinoa
  • 1 apelsin
  • 70 g blandad grönsallad
  • olivolja
  • Flingsalt
  • 1 dl rostade hasselnötter
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
Apelsinsås
  • 2 dl laktosfri gräddfil
  • 1 apelsin rivet skal
  • 1 tsk ingefära malen
  • salt och peppar
Sallad
  • 3 kycklingbröst stekta
  • 1 palsternacka
  • 2 morötter
  • 2 dl quinoa
  • 1 apelsin
  • 70 g blandad grönsallad
  • olivolja
  • Flingsalt
  • 1 dl rostade hasselnötter
fågel
fågel
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Rör ihop ingredienserna till såsen och ställ kallt.
  2. Skala palsternacka och morötter och hyvla i långa remsor.
  3. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och rör ner rotfrukterna direkt. Skala apelsinen och skär i bitar. Skär kycklingbrösten i skivor.
  4. Blanda quinoa och rotfrukter med apelsin, sallad och olivolja. Lägg på kycklingen, strö över flingsalt och rostade hasselnötter.
  5. Servera salladen med apelsinsåsen.