Ljummen rödkålssallad med apelsin
En god, fräsch och syrlig sallad, som är ett härligt tillskott till julmaten!
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 20 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 2 salladslökar gröna delen
  • 500 g rödkål
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk balsamico
  • 2 apelsiner saft och zest från en, filéer från en
  • salt och peppar
Tillagningstid 20 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 2 salladslökar gröna delen
  • 500 g rödkål
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk balsamico
  • 2 apelsiner saft och zest från en, filéer från en
  • salt och peppar
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Finhacka salladslöken och finstrimla rödkålen. Värm olivolja i en panna. Lägg i rödkålen och salladslök, fräs i ca 2 minuter.
  2. Tillsätt balsamvinäger och riv apelsinskalet, varav hälften vänds ner i rödkålen, resten sparas till servering. Pressa i saften från hela apelsinen. Låt allt puttra i några minuter tills kålen har blivit lite mjuk, men fortfarande har spänst. Smaka av med lite salt och eventuellt peppar.
  3. Filéa den andra apelsinen och skär filéerna i halvor, vänd ner i salladen och strö över resten av apelsinskalet.
  4. Tips! Det är även gott att vända ner rostade valnötter eller pekannötter i salladen. Gott som tillbehör till kött, kyckling eller på en buffé.