Marinerad karré med bovete och coleslaw
Saftig karré som kan göras i ugn eller stekpanna på vintern och på grillen om sommaren. Bovete är trots sitt namn inget sädesslag. Det är naturligt glutenfritt och fullt med mineraler och kostfibrer. Vitkål tolereras av de flesta och kan läggas till efter elimineringsfasen.
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 1 msk soja
  • 1 msk sirap
  • 2 msk vitlöksolja se sid 89
  • 1 msk tomatpuré
  • 500 g skivad benfri fläskkarré
  • smör eller olja
Coleslaw
  • 3 morötter
  • 1 bit vitkål ca 200 g
  • 2 msk majonnäs
  • 4 msk laktosfri crème fraiche
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt och svartpeppar
  • 1 nypa strösocker
Till servering
  • helt bovete
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 1 msk soja
  • 1 msk sirap
  • 2 msk vitlöksolja se sid 89
  • 1 msk tomatpuré
  • 500 g skivad benfri fläskkarré
  • smör eller olja
Coleslaw
  • 3 morötter
  • 1 bit vitkål ca 200 g
  • 2 msk majonnäs
  • 4 msk laktosfri crème fraiche
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt och svartpeppar
  • 1 nypa strösocker
Till servering
  • helt bovete
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Skölj bovetet i varmt vatten och koka enligt anvisning på paketet.
  2. Blanda en marinad på soja, sirap, vitlöksolja och tomatpuré. Pensla fläskkarréskivorna med marinaden och stek dem några minuter på varje sida i smör eller olja i en stekpanna.
Coleslaw
  1. Skala och riv morötterna grovt, strimla vitkålen med en osthyvel. Blanda morötter och vitkål med majonnäs, crème fraiche och dijonsenap. Smaka av med salt, peppar och strösocker.
  2. Skiva upp fläskkarrén i mindre bitar och servera med bovete och coleslaw.