Matig tonfisksallad
Fisk
Fisk
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 ägg
  • 4 port glutenfri pasta
  • olivolja
  • 150 g haricots verts
  • 2 burkar tonfisk i vatten
  • 2 msk pepparrot
  • 4 msk dill
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk vatten
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 2 tomater
  • 0,5 gurka
  • 1 knippe rädisor
  • 0,5 påse babyspenat
  • salt och svartpeppar
  • Svarta oliver
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 ägg
  • 4 port glutenfri pasta
  • olivolja
  • 150 g haricots verts
  • 2 burkar tonfisk i vatten
  • 2 msk pepparrot
  • 4 msk dill
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk vatten
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 2 tomater
  • 0,5 gurka
  • 1 knippe rädisor
  • 0,5 påse babyspenat
  • salt och svartpeppar
  • Svarta oliver
Fisk
Fisk
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Koka äggen ca 5 min och spola dem i kallt vatten tills de svalnat. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet, tillsätt olivolja, ev lite salt, rör om och låt svalna.
  2. Koka haricots verts i saltat vatten tills de är mjuka men fortfarande spänstiga (ca 2-3 minuter). Häll av vattnet och låt svalna.
  3. Häll av tonfisken. Skala och riv pepparrot, finhacka dill och lägg i en större bunke. Tillsätt senap, vatten, vinäger, olja och rör om. Skär tomater, gurka och rädisor i bitar. Dela haricots verts på mitten och lägg ner allt i bunken. Vänd ner spenat och pasta och blanda. Smaka av med salt och peppar. Skala och dela äggen.
  4. Lägg upp salladen på ett stort fat, fördela över tonfisken och garnera med ägg, dill och svarta oliver. Servera med ett gott bröd.