Matig tonfisksallad
Tillagningstid | 40 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 4 ägg
- 4 port glutenfri pasta
- olivolja
- 150 g haricots verts
- 2 burkar tonfisk i vatten
- 2 msk pepparrot
- 4 msk dill
- 2 msk dijonsenap
- 2 msk vatten
- 2 msk vitvinsvinäger
- 2 msk olivolja
- 2 tomater
- 0,5 gurka
- 1 knippe rädisor
- 0,5 påse babyspenat
- salt och svartpeppar
- Svarta oliver
Ingredienser
|
Instruktioner
- Koka äggen ca 5 min och spola dem i kallt vatten tills de svalnat. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet, tillsätt olivolja, ev lite salt, rör om och låt svalna.
- Koka haricots verts i saltat vatten tills de är mjuka men fortfarande spänstiga (ca 2-3 minuter). Häll av vattnet och låt svalna.
- Häll av tonfisken. Skala och riv pepparrot, finhacka dill och lägg i en större bunke. Tillsätt senap, vatten, vinäger, olja och rör om. Skär tomater, gurka och rädisor i bitar. Dela haricots verts på mitten och lägg ner allt i bunken. Vänd ner spenat och pasta och blanda. Smaka av med salt och peppar. Skala och dela äggen.
- Lägg upp salladen på ett stort fat, fördela över tonfisken och garnera med ägg, dill och svarta oliver. Servera med ett gott bröd.