Mjuk pepparkaka
Saftig och god pepparkaka vid juletid!
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 90 min
Portioner
kaka
Ingredienser
  • smör till formen
  • Glutenfritt ströbröd
  • 0,5 dl fibrex
  • 1 dl vatten
  • 3 dl fin glutenfri mjölmix
  • 2 dl ljust muscovadorörsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel mald
  • 1 tsk ingefära mald
  • 1 tsk nejlikor malda
  • 1 tsk psylliumskal
  • 2 ägg
  • 1 dl laktosfri fil
  • 1,5 dl flytande smör
Tillagningstid 90 min
Portioner
kaka
Ingredienser
  • smör till formen
  • Glutenfritt ströbröd
  • 0,5 dl fibrex
  • 1 dl vatten
  • 3 dl fin glutenfri mjölmix
  • 2 dl ljust muscovadorörsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel mald
  • 1 tsk ingefära mald
  • 1 tsk nejlikor malda
  • 1 tsk psylliumskal
  • 2 ägg
  • 1 dl laktosfri fil
  • 1,5 dl flytande smör
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra och bröa en avlång form. Lägg fibrex och vatten i en skål och låt stå i 10 minuter.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt ägg, fil, flytande smör och den svällda fibrexen och blanda väl.
  4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter.
  5. Låt kakan stå kvar i formen i 5 minuter innan den stjälps upp. Servera gärna kakan med en klick lättvispad lingongrädde.