Mjuk pepparkaka
Saftig och god pepparkaka vid juletid!
Tillagningstid | 90 min |
Portioner |
kaka
|
Ingredienser
- smör till formen
- Glutenfritt ströbröd
- 0,5 dl fibrex
- 1 dl vatten
- 3 dl fin glutenfri mjölmix
- 2 dl ljust muscovadorörsocker
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk kanel mald
- 1 tsk ingefära mald
- 1 tsk nejlikor malda
- 1 tsk psylliumskal
- 2 ägg
- 1 dl laktosfri fil
- 1,5 dl flytande smör
Ingredienser
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smöra och bröa en avlång form. Lägg fibrex och vatten i en skål och låt stå i 10 minuter.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt ägg, fil, flytande smör och den svällda fibrexen och blanda väl.
- Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter.
- Låt kakan stå kvar i formen i 5 minuter innan den stjälps upp. Servera gärna kakan med en klick lättvispad lingongrädde.