Muffins med svarta bönor och apelsinfrosting
Svarta bönor på konserv eller tetra är begränsade, men fungerar för de flesta i mindre mängd efter elimineringsfasen.
Tillagningstid | 20 min |
Portioner |
st
|
Ingredienser
- 190 g kokta svarta bönor tetra eller konserv
- 50 g blåbär eller tranbär torkade
- 0.75 dl kokosolja
- 0.75 dl rapsolja
- 0.5 dl sirap
- 1 msk pepparkakskrydda
- 1 tsk vaniljpulver
- 1.5 dl potatismjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0.5 st apelsin finrivet skal (endast det orangea) och 1 msk saft
- 3 st ägg
Frosting
- 2 dl florsocker
- 200 g laktosfri färskost naturell
- 25 g smör rumsvarmt
Ingredienser
Frosting
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250°. Skölj bönorna och låt rinna av. Mixa bönor med blåbär eller tranbär, kokosolja, rapsolja, sirap, pepparkakskryddor och vaniljpulver till en slät massa.
- Blanda potatismjöl och bakpulver. Vispa upp äggen med elvisp och tillsätt bönsmeten och mjölblandningen. Vispa till en jämn smet.
- Skeda upp smeten i tolv muffinsformar. Grädda mitt i ugnen 8–10 min. Låt kallna.
- Vispa ihop ingredienserna till frostingen och bred eller spritsa den på muffinsen.