Muffins med svarta bönor och apelsinfrosting
Svarta bönor på konserv eller tetra är begränsade, men fungerar för de flesta i mindre mängd efter elimineringsfasen.
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 20 min
Portioner
st
Ingredienser
  • 190 g kokta svarta bönor tetra eller konserv
  • 50 g blåbär eller tranbär torkade
  • 0.75 dl kokosolja
  • 0.75 dl rapsolja
  • 0.5 dl sirap
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1.5 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 st apelsin finrivet skal (endast det orangea) och 1 msk saft
  • 3 st ägg
Frosting
  • 2 dl florsocker
  • 200 g laktosfri färskost naturell
  • 25 g smör rumsvarmt
Tillagningstid 20 min
Portioner
st
Ingredienser
  • 190 g kokta svarta bönor tetra eller konserv
  • 50 g blåbär eller tranbär torkade
  • 0.75 dl kokosolja
  • 0.75 dl rapsolja
  • 0.5 dl sirap
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1.5 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 st apelsin finrivet skal (endast det orangea) och 1 msk saft
  • 3 st ägg
Frosting
  • 2 dl florsocker
  • 200 g laktosfri färskost naturell
  • 25 g smör rumsvarmt
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 250°. Skölj bönorna och låt rinna av. Mixa bönor med blåbär eller tranbär, kokosolja, rapsolja, sirap, pepparkakskryddor och vaniljpulver till en slät massa.
  2. Blanda potatismjöl och bakpulver. Vispa upp äggen med elvisp och tillsätt bönsmeten och mjölblandningen. Vispa till en jämn smet.
  3. Skeda upp smeten i tolv muffinsformar. Grädda mitt i ugnen 8–10 min. Låt kallna.
  4. Vispa ihop ingredienserna till frostingen och bred eller spritsa den på muffinsen.