Oxfilépasta med gul och röd paprika
En pasta som blir lyxigare med oxfilé eller mera vardagsmat med till exempel rostbiff. Tryffelolja ger en god smak, men kan uteslutas om man önskar.
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 35 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 400 g glutenfri pasta t ex penne
  • 0,5 purjolök gröna delen
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • smör eller olja
  • salt och svartpeppar
  • 400 g oxfilé i mindre bitar
  • 2,5 dl laktosfri matlagningsgrädde
  • 1 msk kalvfond koncentrerad
  • 1 tsk soja
  • 1 msk tryffelolja
  • färsk basilika
  • hyvlad parmesanost
Tillagningstid 35 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 400 g glutenfri pasta t ex penne
  • 0,5 purjolök gröna delen
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • smör eller olja
  • salt och svartpeppar
  • 400 g oxfilé i mindre bitar
  • 2,5 dl laktosfri matlagningsgrädde
  • 1 msk kalvfond koncentrerad
  • 1 tsk soja
  • 1 msk tryffelolja
  • färsk basilika
  • hyvlad parmesanost
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
  2. Strimla purjolök och paprika och fräs i smör eller olja någon minut. Lägg åt sidan.
  3. Salta och peppra köttbitarna. Stek oxfilébitarna hastigt i smör på hög värme, de ska få en brynt yta men inte bli genomstekta, lägg dem på en tallrik.
  4. Lägg paprika och purjolök i pannan och tillsätt grädde, kalvfond, soja och tryffelolja. Låt puttra någon minut och smaka av såsen med salt och peppar.
  5. Tillsätt köttet och låt det puttra i såsen tills det är så genomstekt som du önskar.
  6. Servera med färsk basilika, hyvlad parmesan och svartpeppar.