Pepparrotsquorn
Tillagningstid | 40 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
- 800 g potatis
- 3 dl vatten
- 2 msk grönsaksfond Bong
- 0,5 msk maizena
- 4 kryddpepparkorn
- 3 morötter
- 3 msk pepparrot riven
- salt och peppar
- 1,5 påse quornfiléer eller bitar à 300g
- 1 msk rapsolja
- 1,5 dl laktosfri matlagningsgrädde
- 3,5 msk hackad persilja
Ingredienser
|
Instruktioner
- Koka potatisen och låt den vila i kastrullen med en bit hushållspapper under locket.
- Blanda vatten, fond, maizena och pepparkorn i en kastrull. Skala och skiva morötterna. Skär 1/4 av morötterna i skivor och lägg ner i kastrullen. Låt sjuda 5-10 minuter, rör om försiktigt då och då. Tillsätt riven pepparrot, salt och svartpeppar. Lägg ner de frysta quornfiléerna eller bitarna i såsen, rör om försiktigt och sjud sakta under lock 10 minuter.
- Hyvla under tiden resten av morötterna på längden med t ex osthyvel och fräs dem i olja i några minuter tills de blir mjuka men ändå har spänst kvar. Salta och peppra.
- Häll grädden i pepparrotssåsen och värm upp igen. Smaka av med pepparrot och strö över hackad persilja.
- Servera med varma morötter och kokt potatis.